Αρχική

i2fest

I2FEST

Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

TEIKAV

ΤΕΙ ΑΜΘ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας

R.OX.AN.E.

Το καινοτόμο σύστημα της ΡΩΞΑΝΗΣ αποτελείται από το Κέντρο Διαχείρισης, που παρέχει στο χειριστή τις κατάλληλες οπτικοακουστικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του επιζώντα και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, διαθέτει ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης και τηλέroxane_4ελέγχου και μια οθόνη LCD 7”. Πάνω στο ρομποτικό όχημα είναι τοποθετημένη μια κάμερα νυκτερινής λήψης με δυνατότητα περιστροφής 180 μοίρες οριζόντια και 90 μοίρες κατακόρυφα.
Το όχημα κινείται σε ένα ζευγάρι ερπυστριών μεγάλου ανοίγματος που επιτρέπουν την κίνηση σε χαλάσματα με μεγάλες πλάγιες κλίσεις χωρίς ν’ ανατρέπεται.
Το μικρόφωνο και το ηχείο που υπάρχουν πάνω στο όχημα επιτρέπουν την αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία χρήστη-οχήματος και δίνουν τη δυνατότητα στο χειριστή του κέντρου ελέγχου αφενός να εντοπίσει τον επιζώντα μέσω της φωνής του αλλά και αφετέρου να του παράσχει την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη έως ότου γίνει η διάσωση.
Αν ο επιζών μπορεί μόνο να αναπνέει, τότε ο εντοπισμός του μπορεί γίνει μέσω του ανιχνευτή διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που υπάρχει πάνω στο όχημα και μπορεί να ανιχνεύει την ανθρώπινη αναπνοή, και να ενημερώνει ανάλογα το χειριστή του κέντρου ελέγχου.
Πάνω στο όχημα είναι τοποθετημένος ένας ανιχνευτής καπνού και ένα σύστημα πυρόσβεσης ώστε να μπορεί να σβήσει μικρού μεγέθους εστία φωτιάς, που μπορεί να απειλεί τον επιζώντα. Επιπλέον το όχημα φέρει ένα αυτόματο σύστημα φώτων πλοήγησης, έναν πομπό GSM-GPS που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του στίγματος του οχήματος μέσω δορυφόρου.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *