ΑΡΧΙΚΗ

i2fest

I2FEST

Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

TEIKAV

ΤΕΙ ΑΜΘ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας

Crystal System OpenDay

           

 

Το ΚΤΕ-ΑΜΘ και το Εργαστήριο Βιομηχανικών και Εκπαιδευτικών Ενσωματωμένων Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ σας προσκαλούν την Τετάρτη 13-06-2018  και ώρα 12.00 π.μ.  στην αίθουσα του εργαστηρίου (στο ισόγειο των φοιτητικών εστιών του ΤΕΙ ΑΜΘ) για την παρουσίαση της εταιρείας πληροφορικής Crystal System και των θέσεων εργασίας που προσφέρει στην χώρα μας.

Στην παρουσίαση θα είναι ο Mihai Focsa, Εκπαιδευτικός διευθυντής – Σύμβουλος SAP και ο απόφοιτος του Τμήματος Μανώλης Μακρής,  Περιφερειακός διευθυντής για την Ελλάδα, που θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητα της εταιρείας και την ανάπτυξη της στον Ελλαδικό χώρο. Η Crystal System, είναι μια εταιρία που βρίσκεται στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας από το 2001. Με έδρα την Κύπρο, η Crystal διαθέτει υποκαταστήματα που βρίσκονται στη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ελλάδα και την Αλβανία.

Η Crystal System εξειδικεύεται σε τεχνολογικές πλατφόρμες της SAP
προσφέροντας υπηρεσίες ανάπτυξης, σχεδίασης, συντήρησης λογισμικού καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το πελατολόγιο της εταιρίας είναι πελάτες όπως η Pirelli, Barilla, Ferrero, IBM, Lufthanasa, Delonghi κ.α.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και ιδιαίτερα για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και για πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε μια καινοτόμα και ανταγωνιστική επιχείρηση πληροφορικής, όπως είναι η Crystal.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημήτρης Καραμπατζάκης 6944572132

Η ιστοσελίδα της Crystal Systemwww.crystal-system.eu

Οδηγίες για την αίθουσα: https://goo.gl/maps/jMRKmKZGeM12

 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών

Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας για άλλη μια χρονιά δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν την Εκπαιδευτική Ρομποτική και τις Νέες Τεχνολογίες (STEΑM).
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να κάνουν χρήση όλων των νέων τεχνολογιών, να δημιουργήσουν σύνθετες κατασκευές (ρομπότ) τις οποίες θα προγραμματίσουν σε ειδικά ευκολοκατανόητα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Και όλα αυτά δοσμένα με τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε η δραστηριότητα να αποτελεί ένα είδος δημιουργικού παιχνιδιού, το οποίο θα εξελίσσεται σε ένα συνεργατικό περιβάλλον μάθησης με σκοπό να προάγει το ομαδικό πνεύμα.

Διάρκεια –Κόστος
Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά μαθήματα.
Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 12 Φεβρουαρίου 2018 και ολοκληρώνονται 31 Μαρτίου 2018.
Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ.

Χώρος διεξαγωγής μαθημάτων
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜΘ στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο μας.
Με το πέρας των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΤΕ.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Εξασφάλιση θέσης προτεραιότητας και συμμετοχής:
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής εδώ.
2. Επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης συμμετοχής με E-mail από την γραμματεία του ΚΤΕ ΑΜ-Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε με την κα.Μπακάλη Ιωάννα:
τηλ. 2510 462612 , 6947908598  e–mail ekp.rompotiki.kte@gmail.com

R.OX.AN.E.

Το καινοτόμο σύστημα της ΡΩΞΑΝΗΣ αποτελείται από το Κέντρο Διαχείρισης, που παρέχει στο χειριστή τις κατάλληλες οπτικοακουστικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του επιζώντα και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, διαθέτει ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης και τηλέroxane_4ελέγχου και μια οθόνη LCD 7”. Πάνω στο ρομποτικό όχημα είναι τοποθετημένη μια κάμερα νυκτερινής λήψης με δυνατότητα περιστροφής 180 μοίρες οριζόντια και 90 μοίρες κατακόρυφα.
Το όχημα κινείται σε ένα ζευγάρι ερπυστριών μεγάλου ανοίγματος που επιτρέπουν την κίνηση σε χαλάσματα με μεγάλες πλάγιες κλίσεις χωρίς ν’ ανατρέπεται.
Το μικρόφωνο και το ηχείο που υπάρχουν πάνω στο όχημα επιτρέπουν την αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία χρήστη-οχήματος και δίνουν τη δυνατότητα στο χειριστή του κέντρου ελέγχου αφενός να εντοπίσει τον επιζώντα μέσω της φωνής του αλλά και αφετέρου να του παράσχει την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη έως ότου γίνει η διάσωση.
Αν ο επιζών μπορεί μόνο να αναπνέει, τότε ο εντοπισμός του μπορεί γίνει μέσω του ανιχνευτή διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που υπάρχει πάνω στο όχημα και μπορεί να ανιχνεύει την ανθρώπινη αναπνοή, και να ενημερώνει ανάλογα το χειριστή του κέντρου ελέγχου.
Πάνω στο όχημα είναι τοποθετημένος ένας ανιχνευτής καπνού και ένα σύστημα πυρόσβεσης ώστε να μπορεί να σβήσει μικρού μεγέθους εστία φωτιάς, που μπορεί να απειλεί τον επιζώντα. Επιπλέον το όχημα φέρει ένα αυτόματο σύστημα φώτων πλοήγησης, έναν πομπό GSM-GPS που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του στίγματος του οχήματος μέσω δορυφόρου.

Comments are closed